Ontdek de omgeving

Ga op ontdekkingstocht in Gennep en haar veelzijdige omgeving
Kom je overnachten in onze campingpod / B&B De Onthaasting? Dan heb je alle tijd om Gennep en de omgeving te ontdekken! Struin heerlijk door het historische centrum van Gennep, breng een bezoek aan het Duitse Kleve, doe een dagje strand bij Recreatiegebied Mookerplas, wandel (een deel van) het Pieterpad of een van de vele andere wandeltochten, stap op de montainbike of fiets en ontdek de prachtige bossen, of bezoek de oudste stad van Nederland: het prachtige Nijmegen. Hieronder wat links waar jij je inspiratie op kunt doen om de mooiste plekjes, routes en bezienswaardigheden te ontdekken:
 

Gennep, een andere wereld, dichterbij dan je denkt.

Een omgeving die rust en ruimte uitstraalt, waar klein het toverwoord voor groots is.

Waar mensen de tijd nemen om even een praatje te maken. Waar je geniet van de producten van mensen die hun vak verstaan. Waar je onthaast in de veelzijdigste en beschermde natuur van Nederland. Welkom in een wereld die er al eeuwenlang ligt. 
 

Kijk voor meer informatie op:  www.visitgennep.nl

Pieterpad

Doorkruis Nederland te voet!

Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand wandelroute van Nederland. Het pad voert je van Pieterburen aan de Noord-Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg en slingert daarbij door een groot aantal verschillende landschappen, afwisselende natuur en gebieden met een uiteenlopende cultuurhistorie. Gennep is een van de start- en finishplaatsen en onze B&B De Onthaasting ligt op 200 meter van het Pieterpad. 
 

Kijk voor meer informatie op: www.pieterpad.nl

Het Rijk van Nijmegen bruist!

Struinen door de oudste winkelstraat van Nederland of langs de oevers van de Waal. Je hersens prikkelen bij een van de musea of juist volledige ontspanning in de sauna. Actief op de fiets of lekker borrelen op het terras. Bekijk snel onze tips en kom het bruisende Rijk van Nijmegen zelf beleven! 

 

Kijk voor meer informatie op: www.visitnijmegen.com

Breng een bezoek aan het stadje Kleve (Duitsland)

Ongeveer 10 km van Nijmegen en 17 kilometer van Gennep, net over de Duitse grens ligt het kleine stadje Kleef (Duits = Kleve). Kleef is op een heuvel gebouwd.
Op zaterdag zijn er in de stad veel Nederlanders die inkopen komen doen. In Kleef zijn er dan ook veel winkels, restaurants en cafés. Bekende bezienswaardigheden in Kleef zijn: Kasteel Schwanenburg, de Stiftskirche en het Museum Kurhaus. In de 17de eeuw is er een prachtig landschapspark aangelegd bij de Tiergartenstraße.
 

Kijk voor meer informatie op: www.weekendplanner.nl/stedentrips/duitsland/kleef

Kunst en cultuur

Bekende meesterwerken en verborgen schatten… Met zoveel musea en nog meer historische en culturele plekken, lááf je je in Noord-Limburg aan kunst en cultuur. Bekijk de steentijd in het Limburgs Museum. Ontdek de kunstschatten van de landheer op Kasteel De Berckt. Bestudeer 1.500 opgezette dieren in het Missiemuseum in het kloosterdorp Steyl. Of klim op een tank in het aangrenzende Overloon.
 

Kijk voor meer informatie op: www.visitnoordlimburg.nl/nl/kunst-en-cultuur

Dagje weg

Rust, avontuur, historie, cultuur, entertainment, wellness… in Noord-Limburg is een ‘dagje weg’, even hélemaal weg! Duik de achtbaan in Toverland, bezoek een van de vele kastelen of landgoederen, ga varen over de Niers in Ottersum of op de Maas in Blitterswijck, beklim een oorlogsmonument in Venlo, ga paardrijden op een ranch, metershoog springen bij Jump XL in Horst… en kom opgeladen thuis!
 

Kijk voor meer informatie op: www.visitnoordlimburg.nl/nl/dagje-weg

Actief, sport en natuur

Lekker actief eropuit dichtbij huis? Als actieveling, sportieveling of natuurliefhebber kun je in Noord-Limburg je hart ophalen! Klimmen op een oorlogsmonument in Venlo, ga paardrijden op herenboerderij, sla een hole-in-one op landgoed, ga van de wildwaterbaan in een vakantiepark, ga zeilen over de Maas, kom varen over de Niers… in Noord-Limburg beleef je iedere dag een nieuw avontuur!
 

Kijk voor meer informatie op: www.visitnoordlimburg.nl/nl/actief-sport-en-avontuur

Eten en drinken

Bourgondisch, verrassend, lokaal. Verblijven in Noord-Limburg betekent lekker eten en drinken. Of je nu van haute cuisine in sterrenrestaurants houdt, sfeervolle brasserieën, hippe lunchrooms, goede restaurants of gezellige pannenkoekenrestaurants…
 

Kijk voor meer informatie op: www.visitnoordlimburg.nl/nl/eten-en-drinken

Dorpen en Steden

Het kloosterdorp Steyl, het eeuwenoude witgekalkte Thorn, het historische Kessel, het rozendorp Lottum, het keramiekstadje Gennep, het pittoreske Geijsteren, het schitterende Well, het bij toeristische zeer geliefde Arcen… In Noord-Limburg vind je bijzondere kleine dorpjes én bruisende steden zoals Venlo en Venray. Geniet van bijzondere dorpen en steden aan de rivier de Maas, het bos, de heide of de grens met Duitsland.
 

Kijk voor meer informatie op: www.visitnoordlimburg.nl/nl/Dorpen-en-Steden

Bezienswaardigheden

Noord-Limburg heeft een schat aan historische, verrassende en sfeervolle bezienswaardigheden. Bezoek prachtige kastelen, landgoederen en molens in plaatsjes als Kessel en Baarlo. Kijk naar de ooievaars op het dak van het oude stadhuis in Gennep en waan je in Frankrijk. Ook leuk: de imposante sluis in het schitterende Well. Avontuur, rust en inspiratie, dát vind je in Noord-Limburg.
 

Kijk voor meer informatie op: www.visitnoordlimburg.nl/nl/bezienswaardigheden

Winkelen

Ontdek de leukste winkeladresjes in Venlo en Venray. Struin over de gezellige markten in Kessel, Horst, Arcen, Sevenum en Venlo. Limburg heeft schwung, stijl én… smaak. Kom verrassend dichtbij genieten!
 

Kijk voor meer informatie op: www.visitnoordlimburg.nl/nl/winkelen

Routes

Fietsen, wandelen, paardrijden, mountainbiken, rolstoelen.. In Noord-Limburg heeft een breed aanbod mooie en goed onderhouden routes voor iedereen. Verschillende routes doorkruisen de Nationale Parken van Noord-Limburg: de Maasduinen en de Groote Peel. Reis langs de hoogtepunten in Noord-Limburg en ontdek natuurroutes, boerderijenroutes, kastelenroutes, Bevrijdingsroutes, bourgondische routes…
 

Kijk voor meer informatie op: www.visitnoordlimburg.nl/nl/routes-in-limburg

Natuur

Rijk en divers, dat is de natuur in Noord-Limburg. Bossen, stuifduinen, akkers, broekbossen, beekdalen, Peellandschappen, Maasoevers… in één dag doorkruis je in Noord-Limburg met gemak vier totaal verschillende landschappen. Vergaap je aan de zee van paarse heide op Mookerheide, fiets door het lieflijke Leudal, geniet van ooievaars in het Niersdal, duik het Reichswald in of kijk naar de schaapskooi in Well.
 

Kijk voor meer informatie op: www.visitnoordlimburg.nl/nl/natuur